
Mən düşünürəm ki,çörəyin düşünüldüyü kimi düşmən olmadığını, tam əksinə vücudumuza enerji verən karbohidratların kifayət qədər alınmasında başlıca rolu öhdəsinə götürdüyünü unutmadan qidalanmaq lazımdır.Hər yeməkdə adamın yaşına , cinsiyyətinə və fiziki fəaliyyət vəziyyətinə görə ortalama 1-2 dilim çörək istifadə etməsi lazım olduğunu unutmaq olmaz..Plov , makaron kimi taxıl məhsulları və unlu qidaların çörək yerinə keçdiyini bildik və bu cür yeməklər süfrəmizdə yer aldığında əlavə çörək istifadə etmək olmaz.Tam buğda və ya tam çovdar çörəyi ilə yulaf çörəyini seçmək lazımdır. Həftənin yarısında tam buğda və ya çovdar çörəyi digər yarısında yulaf çörəyindən istifadə etmək lazımdır.
Комментариев нет:
Отправить комментарий